4 ani de Atelier Laura Chiriță! 04/09/2019 – Posted in: Rochii – Tags: , , ,

4 ani de atelier! O fi mult, o fi puțin, depinde de perspectivă. Eu știu că e atât punctul meu forte, cât și refugiul meu indiferent de perioada prin care trec. E cel mai longeviv job al meu și activitatea fără de care nu mă regăsesc și nu mă văd trăind.

Am început calculul oficial din data în care a ieșit CUI-ul de la Registrul Comerțului, așa mi s-a părut ok. Însă aniversări sunt mai multe și le voi menționa mai jos. Acum să revenim la cei 4 ani.

Cum a fost anul cu numărul 4? Din multe puncte de vedere a fost foarte diferit față de primii 3. De ce? Păi cred că s-a simțit un pic și maturitatea mea obținută odată cu vârsta de 30 de ani (glumesc), însă e foarte natural să înveți din mers în călătoria asta a antreprenoriatului și să fii într-o continuă stare de trial and error. Iar după 3 ani s-a simțit schimbarea cumva.

A fost o aglomerare mult mai mare ca în primii ani, însă nu s-a simțit prea des starea de burnout, epuizare, neputință, disperare și oboseala pe care o simțeam de obicei în perioadele foarte aglomerate. Să nu mă înțelegeți greșit, ele sunt aici cu mine, însă s-a simțit mai tare echilibrul și învătând din greșeli, s-a simțit și organizarea bună. Cliente programate cu multe luni în avans, strategii de promovare și de planificare a colecțiilor, workload planificat la minut. Cum am reușit? Varianta clasică de pen to paper funcționează cel mai bine la mine. Vizualul mă ajută cel mai mult în organizare și chiar memorare. Așa că fac multe liste, scriu în agendă fiecare mărunțiș care trebuie făcut într-o dată anume, iar pe fișele clientelor notez orice chichiță de modificat. Drept urmare mă și bazez mult pe ce notez, iar în cazul în care am uitat să notez ceva, creierul meu a șters informația instant, iar eu am uitat de programarea respectivă (s-a întâmplat).

Pe lângă echilibrat, anul 4 s-a simțit și ca un an de tranziție. Către ce anume nu știu să spun, dar am învățat în timp că e bine să lași povestea să se scrie și de la sine și doar să observi direcția în care merge natural și să te adaptezi din mers.

Stilul brandului nu s-a schimbat în anul 4, însă se simte o evoluție de la o colecție la alta și de la un proiect la altul. Așa că abia aștept să văd peste încă câțiva ani ce forma va lua brandul și estetica sa.

A fost primul an cu o colecție poprie de Bridal. Urmează a doua curând. Și îmi place foarte mult acest segment pe care îl tot gustam de câțiva ani la nivel de custom made. E ceva foarte special în crearea unei rochii de mireasă, pentru o zi cu asemenea încărcătură emoțională. Dar cel mai important e că mi se potrivește mie ca designer acest segment cum nu mă așteptam. Abia aștept să vă arăt colecția nouă, dar voi pregăti câteva postări pe blog și cu frumoasele mirese din acest sezon.

Spuneam că am început să calculez vârsta atelierului odată cu înregistrarea firmei oficial. Însă aniversări sunt mai multe și aș vrea să le menționez să fie sărbătorite și ele cumva acum:

*2003 ish primele experimente cu vânzare către colege și prietene.

*2006 prima rochie de seara cusuta de la zero, de mână 100%.

*2010 prima mașină de cusut cumpărată de mine.

*2012 prima colecție, Rubik’s dresses

*2013 prima prezentare personală, colecția Nomad.

*2015 absolvire masterat design vestimentar

*2015 deschidere atelier.

Și pentru a da startul distracției, puteți da la capătul blogului să vedeți primele postări cu primele rochii. Aici e una din ele. Cu rugămintea aprecierii evoluției din toate punctele de vedere, aveti permisiunea mea de a vă distra pe seama creaților mele de acum peste 10 ani.

Acestea fiind spuse, eu voi trece la sărbătorit toate cele de mai sus! Și ca în fiecare an nou, să sper că va fi mai bun, mai înțelept și mai bogat ca anul aniversat.

Vă las cu multe poze frumoase făcute de Siminiceanu Photography