Design uniforme Epic Society 

Timișoara 2015/2016

Pentru cei care nu sunteți din Timișoara, clubul Epic Society e cel mai de succes de câtiva ani buni. Și pentru că am avut ocazia de câteva ori să lucrez cu ei pe diferite proiecte, pot să vă spun că nu e o întâmplare. La ei se muncește serios de la o saptămână la alta și de la un sezon la altul pentru ca fiecare eveniment să iasă perfect. Am fost și clientă petrecăreață și am rămas plăcut suprinsă că pentru o simplă rezervare de burlăcițe aveam pe masă diferite materiale promo inscripționate cu numele miresei. (Nu, nu eram eu burlăcița!)

Au primit și diverse premii pentru decorul locației de vară. Locație pentru care am colaborat cu ei prima dată, cu design și producția uniformelor echipei. În vara lui 2015  am avut onoarea de a realiza uniformele echipei de la Epic Society pentru a lor locație nautică, de vară. Prentru că timpul era scurt și munca multă, am apelat la cine știam eu că e designer serios, muncitor și deschis la colaborări și anume Onibon by Oana Cucu.

Pot spune că mă bucur mult de faptul că locațiile din domeniul entertainmentului depășesc clasica cămașă albă pentru uniformele echipei și se lasă pe mâna noului val de tineri designeri pentru ceva personalizat, diferit, dar totuși potrivit locului și muncii. A trebuit să alegem cu grijă materialele și croiul, ca rezultatul final să fie comod, rezistent atât la purtări și muncă, cât și la spălări dese.

 

Apoi a urmat încă o colaborare în sezonul de toamnă-iarnă 2016-2017. Din brieful lor am extras ce își doresc cel mai mult, am combinat cu elemente inspirate din vestimentația bărbătească a anilor 20 și elemente actuale, minimaliste, asimetrice. Din designul inițial am reunțat la centură, deoarece echipa avea deja un sistem de prindere a ustensilelor. A urmat alegerea unui bumbac fin și rezistent și am trecut la treabă. Tot în acel sezon am mai avut câteva mici colaborări.

Proiectele de design de genul mă fac să îi apreciez ca și companie, pentru că își dau interesul ca fiecare sezon să aibă o imagine unitară, o poveste, iar uniformele lor să fie din acceași poveste. Faptul că aleg să le producă local, după ideile unui designer tânăr, e un super bonus pentru ei.