NOMAD Collection, SS 2014 04/09/2013 – Posted in: collection, EVENT, fashionshow, Laura Chiriță, my work, NOMAD, Press, spring

Am făcut a doua colecţieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! (a treia dacă punem la socoteală colecţia capsulă Back to the opera).

Şi de data aceasta am mai urcat o treaptă, în sensul în care am şi lansat-o cu o prezentare într-un loc frumos din Timişoara, vineri, 23 aug, iar acesta a fost afişul pentru eveniment, afiş creat de Mircea Drăgan. (Mulţumesc!)

Înainte de a vă arata colecţia, aş vrea să vă povestesc un pic despre nomadul meu, aşa cum îl văd eu pentru vara viitoare.


Nomadul e o fiinţă mereu în cautarea identităţii sale, mişcându-se prin spaţiu şi timp, exprimându-şi personalitatea prin modă.
Viaţa unui nomad e plină de întrebări şi căutări, iar în era tehnologiei acest lucru nu înseamnă întotdeauna a călători fizic. Deşi în mod tradiţional nomazii poposeau în deşerturi şi prin sate, nomadul de azi e un personaj urban, care exploră lumea prin cărţi, reviste, bloguri şi mai departe de ele, învăţând din diferite culturi şi stiluri de viaţă, integrând noi elemente şi informaţii în propria lor idee de sine.
Acum, când telefoanele inteligente, tabletele şi notebookurile noastre ne fac să fim tot mai wireless şi ne eliberează de necesitatea de a fi legaţi de un birou, avem libertatea de a munci de oriunde şi totodată de a ne reinventa existenţa. Graniţele timpului şi spaţiului dispar în măsura în care putem să ne decidem singuri programul şi care ne sunt priorităţiile. Suntem liberi să străbatem lumea, suntem NOMAZI.
Cu o mare grijă pentru mediu înconjurător, nomadul e foarte conştient de efectele şi consecinţele acţiunilor şi deciziilor sale. Se mulţumesc să trăiască cu puţin, sunt susţinători convinşi ai reutilizării, recomercializării, ei preferând să înveţe în loc să consume, să strângă amintiri nu bunuri.

Exprimarea nomadismului prin îmbrăcăminte e în general inspirată din natură într-o anumită măsură şi concentrată pe un aspect stratificat, mizând pe idea de a avea în permanenţă la tine tot ce ai nevoie, incluzând adesea elemente tradiţionle de artizanat. Sunt unii nomazi care afişează o imagine mai poleită, cu preponderenţă tinerii de carieră, cu siluete arhitecturale şi mulate pe corp. Noii nomazi preferă textile naturale tradiţionale ca inul, bumbacul ţesut, lâna, iar cei mai luxurioşi aleg broderiile şi mătasea fluidă.  Oricare ar fi poziţia lui pe scara socială, nomadul nu se teme de ridicol şi de exagerare, el îşi crează imaginea adăugând elemente peste elemente, definindu-şi eul în călătoria sa prin viaţă.

Nomadul fiind prezentat, să vă arăt şi moodboardurile create de mine ca ispiraţie.

Moodboard definire concept şi cuvinte cheie:

Moodboard inspiraţie din natură:

Moodboard inspraţie artă, arhitectură şi fotografie:
Moodboard inspiraţie fashion:

Moodboard cromatică şi texturi:

După muuuultă muncă fizică, colecţia a luat naştere! Iar când ea a fost gata, i-am făcut un lookbook pe care vi-l voi arăta curând, odată cu “urcatul” ţinutelor în magazinul online, să vă puteţi şi bucura de ele. Iar apoi am trecut la organizarea prezentării, pentru care m-am bucurat de ajutor din partea unor oameni minunaţi.

Vă las să vă bucuraţi de câteva poze de tip making of şi de la prezentare şi las mulţumirile pe final de postare.

Mulţumiri: Abru by Andrei Abrudean pentru bijuterii, Andreea Ambruş şi Veronica Culea pentru machiaj, Cristina Puţan de la PR Beta pentru organizare, La Căpiţe pentru găzduire, SEP pentru coloana sonoră, One Vision Photography- Paul Puşcaş pentru parteneriatul foto, modelelor şi celor peste 150 de invitaţi minunaţi prezenţi la eveniment!

Coming soon: NOMAD SS 2014 LOOKBOOK cu ţinutele disponibile în magazinul online!