the Designer

Bună, sunt Laura Chiriță! M-am născut în 1989, în partea de vest a României și am crescut într-o familie modestă. Din fericire, am avut o bunica croitoreasă, care m-a ținut în preajma ei de la o vârstă foarte fragedă și de la care am învățat să iubesc să cos și să creez rochii frumoase. De asemenea, am văzut pentru prima dată un mediu de lucru armonios și pozitiv la care am aspirat și eu. Am studiat PR la Facultate și Design vestimentar la Masterat, dar cred că adevărata mea bază este din anii de școală primară, la o școală Waldorf, concentrată pe arte și muzică și dezvoltarea vizuală.

Prima ținută pe care am conceput-o a fost un deux piece inspirat de Spice Girls, pe care mi-o cususe bunica, când eram în clasa a patra. Am început să experimentez cu moda imediat după aceea, la începutul anilor 2000, să cos manual și să modific blugii (era cu talie joasă, fustă maxi și blugi evazați) pentru colegele și prietenele mele. În liceu am trecut la rochii handmade și de acolo a crescut foarte organic (și încet) totul. În facultate îmi dezvoltasem deja o clientelă pentru rochii custom made și până la absolvire am făcut prima mea colecție. Am început prima companie imediat după ce am obținut diploma de master în Design Vestimentar și după 7 ani în business și aproximativ 10 ani cu brandul Laura Chiriță, care îmi purta numele, am simțit că este timpul pentru o schimbare și o elevare. Iar brandul s-a transformat în KIRIZZA și KRZ, la începutul lui 2022.

KIRIZZA este despre mirese, rochii de zâne și KRZ este sora rebelă și urbană, gata de purtat. Pe scurt: sunt Laura, fondatorul și designerul KIRIZZA și KRZ, partea mea de zână și partea sălbatică, așa cum îmi place să le numesc. PS. Sper că veți iubi arta mea și produsele cu care veți intra in contact, la fel de mult ca mine!

Laura Chirita