5 aaaaaaani de Atelier Laura Chiriță 03/09/2020 – Posted in: atelier, Blog, brand, business, Design, EVENT, Laura Chiriță, ME – Tags: , , ,

WOW! A mai trecut un an! Iar Atelier Laura Chiriță împlinește astăzi 5 ani!

Scurtă istorie:

 • În 2003-2005 modificam blugii colegelor și prietenelor lor și îi transformam în fuste sau blugi cu talia extrem de joasă (aaaah, the 2000’s)
 • În 2006-2007 făceam primele rochii cap-coadă, cusute integral manual.
 • În 2010 cumpăram prima mașină de cusut Singer, care încă funcționează. Acum folosită de cei de la Un Loc, în cadrul proiectului ONE Shirt.
 • În 2012 făceam prima colecție, Rubik’s Dresses.
 • În 2013 aveam prima prezentare personală, cu Nomad.
 • În 2015 absolveam Masterul în Design Textil- Design Vestimentar, din cadrul Facultății de Arte Timișoara, cu BreathTAKEng.
 • În 4 septembrie 2015 scoteam de la Registrul Comerțului Certificatul de Înregistrare pentru LAURA CHIRITA DESIGN SRL. Și la scurt timp după aceea deschideam Atelierul cu o petrecere restrânsă.

Fast forward 5 ani, zeci de colecții, mii de comenzi livrate, sute de mirese cununate mai târziu…ajungem în anul ciudat al lui 2020. An pe care nu îl vom uita niciodată. Și chiar dacă în acest moment ne este dificil să vedem aspectele pozitive ale acestui an dubios, eu am zis să încep un exercițiu și să vă rog să vă alăturați.

Eu voi începe să notez ce am învățat în acest an și tot ce am trăit pozitiv în al 5-lea an de atelier. Din care 6 luni au fost de pandemie. Iar asta sper să vă inspire să notați și voi câteva aspecte pozitive din toată această perioadă.

Pentru anul 5 al atelierului, aveam planuri mărețe. O parte din ele au fost realizate. Dar cele mai îndrăznețe au fost un pic puse pe pauză, când în martie ni s-a prăbușit realitatea și am aflat că nu suntem invincibili în fața naturii și a virusurilor.

Tocmai lansasem colecția de primăvară-vară 2020. Care a căzut într-o umbră și a fost foarte neglijată și puțin apreciată. Cui îi trebuia rochii vaporoase și corsete sexy atunci?

Atunci am realizat rapid că trebuie să mă adaptez și să regândesc un pic activitatea, provizoriu. Deoarece virusul nu va dispărea și nici “normalul” nu va reveni printre noi prea curând.

Atunci am început să fac măști textile  și cursuri de croitorie online

Știam că mă pot baza pe ceea ce știu să fac, ca meserie și pe instinctele mele, care mereu mă vor conduce spre bine.

 • Așa am învățat că după aproape 10 sezoane de nunți și rochii, aveam nevoie de o pauză de respiro.
 • Că deși majoritatea evenimentelor mari s-au amânat, dragostea învinge mereu. Iar miresele mele au găsit variante frumoase, restrânse, pentru a-și declara iubirea și angajamentul față de persoana aleasă.
 • Că în vremuri de restriște, valorile mele sunt tot acolo și că indiferent ce aleg să fac, țin cont de ele în mod instrinctiv.
 • Că sunt mai rezilientă și protectivă față de atelier, față de cum credeam că pot fi.
 • Că perioada aceasta a adus și multe binecuvântări și că ceea ce contează cu adevărat, a rămas.
 • Că din restricții ies idei tare bune. Așa a ieșit și colecția  Zâneală și Zânele mici 
 • Faptul că am o activitate restrânsă, un atelier mic și cheltuieli personale ținute sub control, a fost un mare avantaj în această perioadă.
 • Că indiferent ce s-ar întâmpla, eu tot asta aș face, atelierul tot viu va rămâne și celebrările  anuale vor continua să se adune.
 • Sper că această listă să vă inspire să faceți și voi una personală. Care să vă ajute să realizați că anul acesta nu a fost chiar așa de rău.

Acestea fiind spuse, mâine, 5 septembrie, ne vedem la atelier cu un End of Summer 5th anniversary Sales PARTYYYYY!!!! Ne întindem între orele 11 si 19, să fie timp de povești, ciocnit un pahar și ales piesele preferate din Lemonade, Brides and Fairies, Zâneală, Zână mică, sau piesele unicat din atelier. Toate vor avea super reduceri (care se vor simți și mai mari la segmentul Bridal și cel al rochiilor de seară- având și ajustări incluse), pentru a sărbători cei 5 ani de atelier…5 ani sărbătoriți în pandemie nu e lucru mic! Am pregătit și măști de zâne, dezinfectant și vă voi ruga să stăm distanțați. Orele sunt suficiente, pentru a nu ne aglomera.

Detalii găsiți în evenimentul de pe Facebook: End of Summer *5th anniversary* Sales PARTY.

Vă așteeeept!

PS. Vă las cu mai multe imagini tare drăguțe, de Lorena Dumitrașcu.