Topul Zânesc…ghiocelul urban! 01/05/2021 – Posted in: atelier, business, collection, Design, Laura Chiriță – Tags: , , ,

Vreau să vă povestesc un pic despre topul Zânesc, una din vedetele atelierului. Dar înainte, să mergem un pic la începuturi și cum s-a născut Zâna Bună. Era anul 2010…

Cumpărasem prima mea mașină de cusut, pentru un upgrade la ce coseam eu manual. Și cum eram deja la facultatea de comunicare, am prins drag de tot ce lua avânt în online și am decis să deschid și eu o pagină de Facebook și un blog simplu, pe Blogspot.

Eu aveam un mini job în call center și eram la facultate, dar pentru că mă tot întrebau, voiam să vadă și colegii mei ce meșteresc ca pasiune (pe care o visam carieră pe viitor). Așa colegele de job și facultate mi-au fost și primele cliente în adevăratul sens al cuvântului, după prietenele mele.

Am decis să trec activitatea asta și pe profilul meu personal, iar nesimțindu-mă designer, dar nici croitor, am decis să scriu că sunt Zână Bună la Atelier Laura Chiriță (numele paginii care a rămas și astăzi la fel), pentru că o vedeam ca pe o magie : cum se transformă o bucată de material în rochie/fustă.

Ulterior am început masteratul în design vestimentar, dar tot nu mă simțeam designer, neavând încă o diplomă care să ateste asta. Iar când am organizat prezentarea colecției NOMAD, în 2013, trebuia să am cărți de vizită și materiale promo pentru participanți și presă (așa învățasem că se face), așa că am trecut pe cartea de vizită simplu:  Zână Bună, numele meu și numar de telefon.

A fost o decizie impulsivă, dar care a avut mare efect și a stârnit multe zâmbete când cineva citea cartea de vizită și încerca să își imagineze cu ce mă ocup.

Fast forward în anul dubios cu nr 2020. Pentru că am avut o pauză forțată de la vârtejul anual nunți-banchete-rochii-proiecte, am avut timp să pun în aplicare o parte din ideile care stăteau în stand by. Și am gândit colecția Zâneală, ca o formă de încurajare și o infuzie de optimism, mult necesare în perioada asta. Colecția întreagă s-a născut în plină pandemia, imediat după starea de urgență. Am achiziționat o presă pentru imprimeuri, am gândit texte zânești, care să scoată super eroinele din noi și puterea de care aveam nevoie să ieșim un pic din starea de panică și le-am pus la treabă!

Am gândit o linie și pentru Zânele mici, pentru că eu cred în puterea următoarei generații și în exemplul nostru. Linia se numește Zână Mică

Cum se întâmplă la fiecare colecție, câteva piese sunt foarte iubite și devin reprezentative. Așa s-a întâmplat cu topul Zânesc. Care a avut așa de mare popularitate, încât mi-am dat seama cât de multă nevoie aveam cu toții de puțină magie.

Și pentru a încuraja femeile să fie optimiste și încrezătoare că vom reuși să trecem cu bine peste această pandemia, am făcut hashtag-ul #armatazanelor, în care le invitam pe toate purtătoarele de Top Zânesc să intre în horă și să fim unite.

Și deși creadeam că odată cu 2020, se încheie și pandemia și ne revin viețile la normal…2021 a început cu restricții, controverse legate de vaccin, teorii ale conspirației și alte nebunii.

Dar cum au început să crească un pic gradele în termometre și să răsară ghioceii, au început să apară tot mai des comenzi pentru Topul Zânesc.

Armata Zânelor renaște!

Era clar că magia era și este încă necesară și faptul că ne purtăm super puterile în piept ne ajută să fim mai pozitivi.

Așa am simțit că Topul Zânesc este ca un ghiocel, vestitorul speranței și al vieții renăscute.

Îl găsiți în continuare aici: https://www.laurachirita.ro/product/top-zana-cu-bretele-fundita/

Iar eu vă doresc să aveți parte de câteva zile cu liniște, soare, oameni dragi și gânduri pozitive cu voi.

*Blog scris cu picioarele goale în iarbă.

Laura