Take ME TO> CHURCH or the Party 14/02/2023 – Posted in: atelier, business, collaboration, Haute Couture, KIRIZZA, Laura Chiriță – Tags: , ,

Profit că astăzi se sărbătorește iubirea, să vă povestesc despre marea mea iubire.

Mai exact despre ce s-a născut din ea: GEMENI!

Simt că trebuie să dau niște explicații…

Marea mea iubire e designul și KIRIZZA. Iar din ea s-a născut o nouă colecție, cu două părți. Gemeni, de fapt!

E vorba de o parte Bridal, cu rochii de mireasă de poveste (povești din viitor), care se numește Take ME TO: CHURCH! 

Iar sora geamănă se numește Take ME TO: The Party! și e plină de rochii de seară și cocktail, perfecte pentru evenimentele importante: de la cununii, onoarea de a fi domnișoară de…onoare, banchete, you name it! Modelele sunt inspirate din croiurile primei părți.

Acum. Numele alese sunt alese cu un strop de ironie, că eu nu cred că o femeie are nevoie să fie cerută & dusă undeva. Mai ales la biserică. Dar spuse pe un ton imperativ, sună tare bine să îi spui bărbatului unde să te ducă în rochia aia!

Dacă ați intrat deja pe kirizza.com, sau pe instagram și ați văzut părți din noua colecție cu două capete…poate părea ceva ușor. Nu neapărat ușor. Dar trebuie să recunoașteți că sunteți obișnuiți/obușnuite să vedeți de 2-4 ori pe an colecții noi la mine/branduri fashion și activitate intensă constantă. Să simțiți mereu ceva nou. Rochii superbe, pe fete și mai superbe.

Însă, în spate e vorba de o muncă enormă. Sute de ore în creație, gândit și proiectat tipare, ales materiale și apoi făcute primele mostre-prototip, adică ceea ce vedeți voi acum pe site.

Dar să începem cu începutul. Pentru colecția-gemeni, munca propriu-zisă a început undeva în septembrie, anul trecut.

Și deși ideile erau deja semi conturate și tematica aleasă, munca a început cu cercetarea vizuală și cu schițele:

Am mai povestit eu de colecția mea de vintage Vougue, primită de la un centru de reciclare, nu? Ei, bine, colecția aceasta o răsfoiesc la fiecare colecție, pentru inspirație vizuală, care să mă ajute să-mi aduc viziunea la viață mai frumos.

Apoi schițele, alături de inspirația vizuală se întâlnesc pe panoul imens din atelier și îmi țin companie și îndrumare în următoarea perioadă de 1-3 luni în care lucrez la dezvoltat colecția.

Deși colecțiile noi se fac, de principiu, între sezoanele mari de la atelier, tot nu se poate munci 100% doar la colecție. Pentru că e o activitate care mănâncă resurse enorme și nu aduce nimic. Ați auzit bine. Nu aduce niciun venit imediat. E o investiție practic, în brand și în a împinge creația mai departe.

Deci KIRIZZA (&KRZ) fiind un business, colecțiile se fac printre proiecte, cursuri&workshopuri, comenzi personalizate și consultanță.

Pasul următor e dezvoltarea tiparelor și testarea ideilor într-o formă 3D.

Fiecare designer creează în mode diferit. Eu funcționez foarte bine vizual și în 3D. Trebuie să văd exact pe manechin ce creez, ca să știu dacă e ceea ce îmi doresc. Doar din schițe și tipare 2D nu vreau.

Așa că tiparul cel mai complex al colecției a fost conceput prin drapaj și cu multă răbdare.

Sunt 100% mulțumită de ce a ieșit? Nu! Deși am lucrat pe parcursul a trei luni de zile la colecție, tot nu simt că am lucrat cât ar fi trebuit să îmi iasă exact ce îmi doream. Dar tot ceea ce vedeți pe site și în poze sunt mostre, iar fiecare rochie comandată se va face 100% pe măsurile clientei. Deci perfecțiunea va fi atinsă cu siguranță.

După cele trei luni, a urmat primul târg de nunți al anului. Și sora geamănă Bridal, proaspăt scoasă din cuptor, a fost expusă, probată, admirată și văzută pentru prima oară acolo, în 21-22 ianuarie:

 

A fost și prima ieșire în lume a brandului cu noul nume.

Buuuun! Credeați că e gata povestea? Nope. A urmat ședința foto! O muncă imensă, în condiții neprielnice (ultima parte).

Știți deja că pozele de studio (ceea ce vedeți pe site) le fac eu în studioul de la atelier. Investiție enormă de timp & resurse. Asta a durat jumătate de zi. Începând cu machiajul perfect făcut de Deni Iovan, de la ora 8 dimineața.

Iar în cea de-a doua jumătate de zi am scos fetele pe scările atelierului și la pădure, pe un vînt îngrozitor și temperaturi cu minus grade, pentru cadre superbe, făcute de Maria Dimian, cu care fac o echipă excelentă de câteva colecții încoace. Îmi înțelege conceptele și stilul perfect.

Deasupra vedeți ce poveste frumoasă am creat în pădure!

În încheiere vreau doar să înțelegeți că tot ce e frumos, se obține cu muncă multă. Inclusiv relațiile, că tot e V-day astăzi.

Iar dacă prețurile colecției-gemene de pe www.kirizza.com v-au speriat un pic, vreau să vă spun că mostrele pozate sunt reduse în atelier cu până la 50 %! Dacă sunteți XS-S, aveți mare noroc. Și că fiecare rochie comandată apoi, se va face pe o perioadă de 30-90 de zile (de la evening la bridal), exact pe măsurile voastre.

Iar dacă prețurile atelierelor în general vi se par mari, de la mine să știți că pentru o rochie de seară se lucrează (efectiv, fără probe și schițe/întâlnirile inițiale) în medie 25 de ore. Pentru cele de mireasă media e dublă. Ore întinse pe parscursul a multe luni. Ore și rezultat obținut după 12 ani de experiență și studii (cazul meu).

La KIRIZZA lucrez doar eu cu mici ajutoare sporadice (studenții mei minunați din practică), cărora le ofer experiență în the real world la schimb.

În încheierea încheierii vreau să vă mulțumesc pentru răbdarea necesară parcurgerii acestui blog post (știu că nu mai suntem obițnuiți să citim atât).

Și să vă rog să vă programați la atelier/plasați o comandă cu minim 3 luni înainte de un eveniment.

Asta dacă știți sigur că sunteți o KIRIZZA GIRL!

Happy V-day!

Laura