Rochia de mireasă la comandă. De la schiță la petrecere. 12/04/2020 – Posted in: atelier, Blog, Bride, dresses, Fashion – Tags: , , , ,

 

Femeile vizualizează mereu cum vor să arate viața lor ideala, partenerul ideal și rochia de mireasă.
Iar când primele două viziuni se adeveresc, încep cautările rochiei mult visate. Căutare care nu mereu are succes din primele încercări, sau în primele magazine vizitate. Uneori trebuie să combinați părți din mai multe modele încercate pentru a ajunge la ceea ce vă doriți, iar magazinele ajută de obice în acest aspect.
Dar alteori simțiți că rochia trebuie creată special pentru voi! Aici intervine designerul, ori un atelier ales de voi. Studiați înainte portofoliul/colecțiile brandului respectiv, pentru a vă asigura că stilul lor vi se potrivește.
În continuare voi da exemplu o clientă de a mea de anul trecut, Bianca, și parcursul ei de la schiță la petrecere:
Prima întâlnire cu designerul reprezintă o discuție în care studiați poze de inspirație, discutați, vedeți materiale și vi se iau măsuratori. Această întâlnire se încheie cu o schiță a modelului personalizat și o fisă de comandă, plus alte detalii administrative pentru rezervarea locului și confirmarea comenzii. Aceasta este schița Biancăi:


După cum vedeți, sunt multe notițe în jurul schiței. Notițe legate de măsurători, necesarul de materiale, preferințe și orice marunțiș ajută pentru a lucra apoi mai usor la rochie.
În partea cealaltă a fișei sunt datele clientei, detaliile financiare ale comenzii și alte notițe ajutătoare în procesul ce creație.

După prima discuție urmează croirea bazei pentru rochie, bază care se folosește apoi la prima probă. Însă pe tot acest parcurs, designerul va ține legătura cu voi. Și dacă aveți întrebări și nelămuriri, el ar trebui să vă fie alături.
Aici puteți vedea cum arată compoziția rochiei înainte de prima probă:

Urmatorul pas e prima probă, care e un pic infricoșătoare pentru unele mirese, deoarece rochia e în forma de bază, abia se vede compoziția și sunt multe ace implicate. Dar e necesară pentru a vă asigura că rezultatul final vine perfect pe corpul vostru.
Prima probă a Biancăi a arătat așa:

În următoarele probe veți vedea evoluția rochiei și cum aceasta prinde contur și se transformă în rochia visurilor voastre. E foarte important ca între probe să comunicați cu designerul orice mici nemulțumiri/modificări pe care le doriți, pentru a vă asigura că rochia vă reprezintă viziunea. O comunicare bună e cheia rezultatului dorit.
Acum vă arăt câteva imagini de la ultimele probe ale Biancăi, să vedeți cum s-a transformat rochia pe parcurs:

Și cu câteva zile/săptămâni înainte de marea zi, vă puteți lua rochia mult visată și să vă bucurați apoi de petrecere nestingherite!
Iar Bianca a avut o petercere de neuitat, pentru că am comunicat fără probleme pe tot parcursul creației, iar rochia a fost exact ce și-a dorit ea, însă mi-a reprezentat și stilul meu ca designer.
Vă las câteva imagini de la petrecerea de neuitat a Biancăi!

Dragi mirese! Indiferent de viziunea pe care o aveți pentru rochia mult visată, trebuie să fiți încrezătoare că există soluția perfectă pentru voi!
Mult succes în organziarea nunții perfecte pentru voi!