Life in [ZERO] PLASTIC is still Fantastic? 11/03/2023 – Posted in: article, brand, business, KRZ by Kirizza – Tags: , , , ,

Anul trecut, pe vremea asta, vă povesteam cum Laura Chiriță (brandul) crește mare și devine KIRIZZA, cu o soră mică (momentan) și badass urbană: KRZ by Kirizza.

Nu știu cum se vede din exterior (în afară de oamenii foarte apropiați mie), dar a fost o împărțeală și separare atât de naturală. Mulțumesc pandemiei că mi-a dat timpul și impulsul de a-mi stoarce ideile urbane, cu iz social, feminist și eco-firendly. Că tare mult mi-a plăcut. Și nu aș fi revenit la 80-90 % doar Evening/Bridal, sau să trebuiască să renunț la micile proiecte care-mi umpleau sufletul…așa că dintr-o nebunie (crazy, nu?) am făcut și ramura KRZ, momentan răsărită din copacul KIRIZZA. Dar pe care îl văd foarte bine înfipt și de sine stătător în viitor.

KRZ e numele sub care ar fi ieșit întreg proiectul FeminisT’shirt, dacă timpurile s-ar fi inversat (mergeți sus la proiecte să vedeți ce a însemnat FeminisT’shirt). Acela e și proiectul care m-a făcut să-mi doresc un sertăraș separat pentru el/viitoarele ca el, atunci când pandemia se va încheia. Așa că a luat naștere KRZ! (instagram aici: https://www.instagram.com/krz.bykirizza/)

Am știut de la început că vreau să fie un brand (este deja un brand de sine stătăror, cred eu) sustenabil (îmi place că deja sună clișeic, pentru că toată lumea folosește termenul-ceea ce e minunat! ), cu mini colecții cu personalitate, mesaj, implicare socială și conștientizare. Fie că e vorba de conștientizare politică, legată de egalitatea de sexe (sau lipsa ei), conștientizare ecologică, sau efectiv conștientizarea limitelor noastre umane și a imperfecțiunii de a fi.

Așa că prima mare decizie, atunci când am conturat personalitatea brandului (sau mi-a spus el cum vrea să fie și eu l-am ascultat), a fost să aleg toate ambalajele și materialele de display/promo cu zero plastic. Cât mai puține, prietenoase cu mediul, biodegradabile și chiar compostabile. Ca atunci când o clientă primește un colet KRZ, să îi fie foarte simplu să scape de ambalaje, sau chiar să le refolosească (cutia e foarte draguță).

Am căutat mult, recunosc, iar multe articole mi-au fost făcute la comandă (trăiască Tilibenz ).

Dar nu mă grăbeam nicăieri, lucrurile au durat aproape un an, pentru că atât a trebuit, ca să iasă totul bine.

Avem așa : Pentru colete și împachetare…

  • Plase hârtie ștampilate manual cu o ștampilă de lemn (Tilibenz)
  • Cutie de carton de la Rogri.ro, șampilată cu aceeași ștampilă.
  • Pungi de cuerierat compostabile din amidon de porumb.
  • Hârtie adezivă umectibilă, cu lipici din amidon de porumb. (pentru lipit AWB)
  • Hârtie de mătase și stickere pentru împachetat frumos.

 

Iar pentru display și promo frumos la atelier sau târguri avem:

  • Umerașe din placaj făcute pe un utilaj CNC Tilibenz, personalizare manual cu o ștampilă făcută de…ați ghicit, tot Tilibenz.
  • Un superb semn neon roșu din MDF, făcut tot de Tilibenz . Semn Neon cu care m-ați înebunit când l-am postat. Pentru că e un articol foarte cool și popular pentru promovarea afacerilor creative. Dar Tilibenz nu face semne neon personalizate, ci utilaje cu care vă puteți voi deschide o afacere și să puneți în practică multe idei creative pentru voi și clienții voștri. Detalii pe www.tilibenz.com.

Eu sunt foaaaarte mândră de cum arată KRZ. Deja îi vizualizez un posibil boutique, cum ar arăta, ce muzică s-ar pune acolo, ce experiență ar avea cei care i-ar călca pragul și cum ar contribui la comunitate și munca de conștientizare comună.

Dar până atunci găsiți pisele KRZ pe www.kirizza.com și la atelierul KIRIZZA.

Urmează ca săptămâna viitoare să apară prima colecție cu mesaj (puternic sau nu) de la lansarea brandului, pe kirizza.com: More than a WOMAN.

Abia aștept să povestesc ce a fost în spatele acelei colecții!

Hint: hernie de disc.

Fun, right?