KIRIZZA merge la NEW YORK! 06/02/2024 – Posted in: collection, Fashion, fashionshow, Haute Couture, KIRIZZA, Laura Chiriță, New York – Tags: , ,

Well, a cam ajuns deja când postez asta, dar o iau din urmă…

Povestea începe anul trecut undeva în toiul verii, când mă întreabă Elizabeth de la Cronic Love Productions Europe dacă nu vreau să îi dau piese din colecția mea să ducă cu ea în septembrie la un show din cadrul NYFW. Am stat pe gânduri, m-am gândit că nu am colecție nouă KIRIZZA încă făcută, dar totuși e nebunie să ratez asemenea oportunitate. Atunci am împachetat câteva rochii iconice KIRIZZA Wildflower și Boho Bridal și le-a luat cu ea.

Un pic din ce a ieșit AICI.

Țin minte că eram pe o plajă în Malta când am primit poze și video de la prezentare și m-am emoționat foarte tare! Urma să mă emoționez și mai tare când am aflat că am primit invitația de a participa cu o colecție întreagă la NYFW în februarie. Am zis DA instant, cu planul de a trimite colecția în geamantane cu Elizabeth, dar căutând totuși variante prin care aș fi putut merge și eu!

Aici a intervenit un grant de mobilități culturale de la Ministerul Culturii,  prin Centrul de Proiecte Timișoara pe care am reușit să îl accesez, iar de acolo la viză și parteneriate s-au legat lucrurile atât de frumos și de natural, că nu mai concepeam posibilitatea de a nu mai merge și eu fizic.

Am început lucru la colecție și am adunat cea mai frumoasă echipă de creație și cei mai faini perteneri posibili. Și nici nu știu cum a trecut timpul și a venit momentul să facem shootingul colecției și să mă pregătesc de plecare. Ultimele trei săptămâni au fost un mix de anxietate, fericire, stres și entuziasm. Ca o shawarma cu de toate.

Acum, că sunt aici și urmeză ca în weekend să fie prezentarea, vreau să mulțumesc oamenilor minunați care m-au ajutat în a aduce la viață totul: Maria Dimian pentru poze, Petru Cojocaru pentru video genial , Deni Iovan pentru machiaj, Cristina Parinica pentru păr, Patricia Csiszar (model), Dorin Cărtărescu (model 2). Și partenerilor: DM România, PRbeta, Șosetăria, & Cronic Love Productions Europe! 

Urmează câteva zile foaaarte agitate, pregătind colecția (a călătorit mult în două trolere) și prezentarea și participând la evenimente din industrie, dar abia aștept să trăiesc totul. Inclusiv agitația și anxietatea și tot. Iar apoi să am câteva zile de turist, înainte de a mă întoarce acasă la atelier, miresele mele și Mia! Dacă vreți să urmăriți aventura din New York în timp real, până revin cu povestea prezentării și aventura de aici pe blog, vă sugerez să mergeți pe instagram: @laurachiritadesigner și @kirizza.design, unde vă voi inunda (cu 7 ore diferență) de poze și videouri!

Și dacă sunteți în New York și vreți să veniți la show, găsiți detalii AICI.

Vă las câteva poze superbe din campania Drippin’ LOVE, făcute de Maria Dimian în spațiul FITT Timișoara și vă invit să vedeți și videoul colecției AICI

 

PS. Pe avion am văzut câteva filme, printre care și Shawshank Redemption, iar un citat din film descrie perfect ce traiesc eu acum și cum au fost ultimele săptămâni:

Red: [narrating] I find I’m so excited, I can barely sit still or hold a thought in my head. I think it’s the excitement only a free man can feel, a free man at the start of a long journey whose conclusion is uncertain.

Salutări din New York,

Laura,

The Pizza of KIRIZZA.


Mobilitatea face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțată prin programul Power Station++, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.