Istoria LCD 31/01/2021 – Posted in: atelier, Blog, brand, business, Laura Chiriță – Tags: , , , ,

De mult voiam să fac o serie de postări despre cum și când a început pasiunea mea pentru design vestimentar. Făcusem o mini-serie despre istoria denumirii de Zână bună și cum m-am pricopsit cu ea, dar cam atât.

Însă de Crăciun am avut suficient timp și resurse (acces la fotografii vechi de peste 20 de ani) și am pus planul în aplicare. Seria am postat-o atunci pe stories, pe instagramul https://www.instagram.com/laurachirita.ro/ și au fost postările cu cele mai multe vizualizări de când am încpeut eu să pun stories pe Instagram (multe pentru mine- peste 1500)..

Și deși toată seria a rămas salvată într-un highlight pe pagina de instagram laurachirita.ro, am vrut să le centralizez cumva și să mai fie memorate undeva, iar blogul e cea mai la îndemână unealtă pentru mine acum.

Seria am impărțit-o în 4 părți, etape majore din parcursul meu, împărțite pe aproximativ 20 de ani.

Sunteți pregătiți? Să vă amuzați și totodată să vă inspirați (dacă sunteți foarte tineri și încă nu știți încotro să o apucați cu pasiunile voastre, m-am gândit să un parcurs de genul, povestit transparent, vă aduce un pic de motivație).

Partea 1. Era jeanșilor. Începutul anilor 2000. Da, acum 20 de ani!

Era începtul anilor 2000 și eu deja experimentam de ceva timp cu modificat hainele surorii mele și făcut țitune imaignate de mine cu ajutorul bunicii, care era croitoreasă. Erau la modă blugii tu talie foarte joasă și aceia foarte evazați. Eu m-am specializat atunci pe dat talia jos la blugii colegelor și prietenelor lor. Luam 50.000 lei pe operațiune. Nu vă panicați, sunt 5 lei de astăzi.

Partea a 2-a. Era primelor rochii. Cusute 100% manual. 2006-2010.

Când deja am experimentat modificările hainelor pe toate părțile, am zis să accept provocarea (mare pe atunci) de a face o piesă vestimentară de la materia primă până la final. Am început cu fuste (așa predau și cursantelor mele: întâi fuste și diferite tipare de fuste, apoi busturi și apoi variante de rochii, unindu-le). Primele rochii de la zero au fost făcute pentru banchetele prietenelor, majoratul meu etc. S-au adunat câteva până am ajuns să îmi iau o mașină de cusut.

Partea 3. Era primilor pași. 2010. Primul blog, prima pagina de FB, prima mașină de cusut, primele colecții și prezentări primele decizii în direcția cea bună.

Part 4. Era LCD.

De la anul 2015 încep și aniversările oficiale LCD (Laura Chiriță Design), care sunt deja 6 la număr imediat.

Atât voiam, să las povestea asta aici, să îmi amintească și mie mereu de tot parcursul acesta frumos (mai ales în zilele proaste și în perioada pandemiei). Și poate inspiră pe cineva să facă pași către o mare pasiune.

O săptămână inspirată,

Laura.