FEMINIST’SHIRT, partea 3: Educarea 22/06/2021 – Posted in: business, Design, Feminism, Feminist'shirt, Laura Chiriță – Tags: , , ,

  1. Educarea

O serie de piese vestimentare, pentru bărbați ,cu mesaje feministe brodate, care încurajează vindecarea și educarea emoțională a bărbaților, pentru a echilibra balanța dintre sexe.

Din vânzarea FeminisT’shirt, partea 3, un procent de 10% se va transforma în vouchere pentru servicii psihologice, oferite de tele-clinica dl. Dr. Ion Duvac , vouchere la care poate avea acces (în mod anonim) orice bărbat ne contactează.

 

Pentru ca feminismul și egalitatea de sexe să aibă o șansă reală și să nu mai dureze câteva sute de ani până reglăm balanța e nevoie ca și bărbații să intre în horă și să lupte în propria baricadă pentru o lume mai egală.

Bărbații trebuie să se vindece, să se cunoască, să se educe emotional și sexual, pentru ca următoarele generații de băieți să știe că e ok să plângă, să aibă emoții, să plătească fata la o întâlnire dacă ea dorește/ea câștigă mai mult, să fie exact așa cum simt ei.

Trebuie să recunosc că această parte a proiectului am dezvoltat-o cu fostele mele relații în minte, cu tatăl și frații mei în minte și toți bărbații întâlniți de-a lungul școlii și în câmpul muncii.

Și mai trebuie să recunosc că am căutat mult o organizație care să sprijine dezvoltarea emoțională a bărbaților…sau bărbații în general. Nu am găsit. E o problem mare? DA! Tot inegalitate e. Și discutând cu terapeuta mea, Dr. Cami Motorca , am ajuns la concluzia că femeile sunt mai deschise spre a căuta ajutor prihologic/de orice fel, pentru că au avut voie să fie vulnerabile de-a lungul istoriei (și cam atât), însă bărbații nu. Ei au fost crescuți să fie duri, să nu arate slăbiciune, să nu arate emoție, că emoția e feminine, etc. Tot discutând cu Cami am aflat că în momentul în care un bărbat realizează că are nevoie de ajutor, caută terapie, așa am ajuns să îl contactez pe dl. Dr. Ion Duvac, pentru că bărbații se deschid mai ușor în fața altui bărbat.

Iar în clinica online a dl. Dr. Ion Duvac, https://telepsychology.ro/, sunt peste 50 de terapeuți și peste 20 de srvicii diferite, la care poate apela oricine, din orice colț al țării.

Așa că am decis împreună cu Dl. Duvac să strângem cei 10% din vănzările părții 3 a proiectului FeminisT’shirt și să îi transformăm în vouchere de servicii de psihoterapie pentru orice bărbat simte că are nevoie de ajutor(cu toții avem). Nu contează mediul social/economic, nici tipul de ajutor de care are nevoie, doar să ne contacteze și ajutăm (sau punem pe lista de așteptare), în funcție de bugetul strâns.

Puțin despre Telepsychology, chiar de pe site-ul lor:

Echipa noastră este formată din 20 de psihologi parteneri specializați în psihologie clinică, psihoterapie sau consiliere psihologică pentru a vă oferi servicii personalizate în funcție de nevoile dumneavoastră.

De asemenea, alături de noi avem peste 20 de psihologi în supervizare care oferă prim ajutor psihologic pro bono. În cadrul proiectului VideoCall Center Panic Attack, echipa noastră vă stă la dispoziție într-un program non-stop pentru a vă oferi suport emotional indiferent de moment.

Alege tipul de intervenție de care ai nevoie

Ai la dispoziție o listă de 6 mari categorii care înglobează principalele probleme pe care le poți întâlni:

  1. Intervenție psihologică în patologii clinice
  2. Consiliere psihologică familială şi de cuplu
  3. Dezvoltare și optimizare personală / coaching
  4. Intervenție psihologică în caz de criză 
  5. Intervenții psihologice în boli autoimune și tulburări psihosomatice
  6. Psihosexologie

Detalii despre serviciile psihologice pe https://telepsychology.ro/

Feminism

https://www.laurachirita.ro/product-category/feministshirt/

 

FeminisT’shirt e un proiect vestimentar, ca un copac cu rădăcinile în moda urbană, crengile în societate, frunzele în psihologie, feminism, activism, iar fructele…fructele sperăm să fie semnele de întrebare, puntea de legătură și poate chiar câteva vieți schimbate în bine.