Colecțiile anului 2019. Part 1. 13/09/2019 – Posted in: Rochii – Tags: , , ,

Începem retrospectiva colecțiilor lui 2019…cu 2018. Mai exact toamnă-iarnă 2018-2019. Colecție de care îmi amintesc cu drag, mai ales că exact acum lucrez la colecția toamnă-iarnă 2019-2020 și sunt în aceeași atmosferă, așa că îmi e ușor să povestesc de cea de anul trecut.
Știu că multe branduri lucrează cu un an înainte la un sezon anume, fiind în ciclul standard al modei și al vânzărilor/târgurilor internaționale. Însă eu simt mult mai bine un sezon chiar înainte să înceapă, chiar dacă inspirație și materiale adun cu mai bine de un an înainte. Producția efectivă are loc înainte de sezon, deoarece și de vânzare tot eu mă ocup local și momentan ciclul acesta simt că mi se potrivește cel mai bine mie ca designer și brandului meu. Cu sigurnață nu va rămâne mereu așa.
Să revenim la colecția de toamnă iarnă 18-19.
Colecția e una purtabilă, casual, dar și piese cocktail și chiar și paltoane. În tonuri tomnatice de muștar, navy, denim, gri și imprimeuri în carouri și snake print, colecția a avut o popularitate neașteptată. Și deși eu eram foarte încântată de lookurile în carouri, cele cu snake print s-au vândut muuuult mai bine, deoarece s-a suprapus exact la timp pe tendința snake print. Nu a fost ceva plănuit, nu studiez tendințele mai deloc, însă le simt de obicei cumva…nu pot explica cum. Dar simt ce mi-ar plăcea să fac, cum aș vrea să arate și cum văd clientele purtând ce voi crea etc. Iar asta de obicei se suprapune cu tedințele viitoare fără să plănuiesc asta.
Câteva imagini din procesul de creație, care e una din părțile preferate a jobului meu:

Colecția o mai găsiți aici în shop, însă majoritatea ținutelor sunt sold out și materialele la fel. Dar putem reface siluetele la comandă în alte materiale cu tot dragul. Oricum sunt siluete pe care le tot reiau în colecții, deoarece mă reprezintă și sunt cumva în ADN-ul brandului.

Și acum vă las cu ținutele propriu-zise, deși probabil le-ați mai văzut și cu promisiunea colecției noi care va fi cel puțin la fel de încântătoare.

Pupici,

Laura.